Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος μίλησε για δύο αντιλήψεις που υπάρχουν σήμερα στο πολιτικό σύστημα.

Είπε συγκεκριμένα ότι οι δυνάμεις της κοινής λογικής και των μεταρρυθμίσεων βρίσκονται απέναντι από το μέτωπο των δυνάμεων του λαϊκισμού.

«Από τη μια είναι η Σχολή που αντιγράφει και επαναλαμβάνει πρακτικές και όρους του παρελθόντος. Επενδύει στις εντάσεις, την πόλωση και τον φανατισμό. Καλλιεργεί μετωπικές συγκρούσεις, στείρα άρνηση, ισοπέδωση των πάντων. Καταφεύγει στην αοριστολογία, τα ευχολόγια, το λαϊκισμό.

Από την άλλη είναι η Σχολή που επενδύει στην κοινή λογική, τη μετριοπάθεια, την υπευθυνότητα, το συγκεκριμένο. Είναι η αντίληψη που επιδιώκει το καλύτερο αποτέλεσμα, κάτω από τα συγκεκριμένα δεδομένα. Η αντίληψη που παράγει συγκεκριμένες πολιτικές και συγκεκριμένες προτάσεις απέναντι σε κάθε συγκεκριμένο πρόβλημα και για κάθε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Η αντίληψη αυτή θέλει αντιπαράθεση προτάσεων και ιδεών. Όχι, όμως, κοκορομαχίες. Αποβλέπει στην αναζήτηση λύσεων. Όχι στη στείρα αντίδραση. Επενδύει στη λογική και το μέτρο. Όχι στις ακρότητες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΝΔ.

Επίσης πρόσθεσε πως η ΝΔ επιλέγει τον δεύτερο δρόμο, πιστεύει στην ανάγκη ενότητας, επιδιώκει τη συναίνεση, επενδύει στην κοινή λογική, προτάσσει αρχές και αξίες.

«Είμαστε Παράταξη με αποστολή να υπηρετούμε τον άνθρωπο και να ενώνουμε τους Έλληνες. Παράταξη που – όπως τονίζει και η ιδρυτική μας διακήρυξη – υπηρετεί τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, πάνω και πέρα από τις ταμπέλες του παρελθόντος», συμπλήρωσε ο κ. Παπαμιμίκος.