«Ουσιαστικά γίνεται ένας καβγάς για το ποιος θα διαχειριστεί τα ψίχουλα, γύρω από τα οποία γίνεται κουβέντα να δώσουν, σε κάποια τμήματα που βρίσκονται σε συνθήκες ένδειας», τόνισε την Παρασκευή το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΚΚΕ, Νίκος Σοαφιανός, μιλώντας στον Real FM για το αν και κατά πόσο τελειώνουν τα μνημόνια όπως διατείνεται και η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκλογής του.

«Πέρα από τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο της διαπραγμάτευσης, το θέμα είναι η ουσία. Και η ουσία αυτή της διαπραγμάτευσης, ανεξάρτητα από το ποιος διαπραγματεύεται, η σημερινή ή η αυριανή για παράδειγμα κυβέρνηση, έχει ένα προαπαιτούμενο. Θυσίες για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας», σημείωσε ο κ. Σοφιανός.

«Και το λέμε αυτό γιατί μπορεί να φωνάζουν για τα μνημόνια που τελειώνουν, θυμίζω ότι το ΚΚΕ είχε θεωρήσει τα μνημόνια σαν μία συνταγή για να διαχειριστούν την κρίση, οι αποφάσεις εκφράζονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. γι’ αυτό και βλέπουμε κύματα διαδηλώσεων. Μπροστά μας είναι σε ισχύ το μνημόνιο διαρκείας, το σύμφωνο σταθερότητας, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, η εποπτεία και η επιτροπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλα αυτά τα οποία τα γνωρίζει και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά έχουν συμφωνήσει», συμπλήρωσε.