Επιβεβαιώνει το σενάριο της παράτασης του προγράμματος στήριξης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πάντως ότι η χώρας μας δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε δύσκολες τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις τονίζοντας ότι «το βασικό ζήτημα είναι να μην επιβαρυνθεί ο έλληνας πολίτης». Σχολιάζοντας όσα συνέβησαν στο Παρίσι, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως αυτό «είναι ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της τελικής διαπραγμάτευσης».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος στήριξης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε: «το ευρωπαϊκό πρόγραμμα τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου αλλά για τεχνικούς λόγους μπορεί να πάρει μια παράταση». Υποστήριξε πάντως ότι δεν χρειαστεί νέο δάνειο, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για μισθούς και συντάξεις.

Κλείνοντας, επεσήμανε την ανάγκη της ψυχραιμίας, της συσπείρωσης και της ενότητας και φωτογραφίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι: «όσοι παράγουν αστάθεια λειτουργούν αρνητικά σε σχέση με την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας».

Σε ερώτηση για το δημοσιονομικό κενό και το πώς αυτό θα καλυφθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό προσθέτοντας ότι αυτή είναι μια θεωρητική συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση μετείχαν και οι υπουργοί Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Οι υπουργοί που παραστάθηκαν στη συνάντηση στο Μαξίμου είναι αυτοί των οποίων τα υπουργεία καλούνται να σηκώσουν το βάρος των νέων μέτρων και παρεμβάσεων που ζητά η τρόικα, η οποία χθες επέμενε στην ύπαρξη δημοσιονομικού κενού ύψους 2,5 δισ. ευρώ.