Την ανάγκη διατήρησης του κλίματος σταθερότητας, ως απαραίτητη συνθήκη για την ανάπτυξη της χώρας, τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες του 5ου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ορφανός επισήμανε πως μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, η ανάπτυξη έτρεξε στο γ’ τρίμηνο του 2014 με ρυθμό 1,7% ενώ την επόμενη χρονιά, αναμένεται να φτάσει στο 3%.

«Επίσης, το 2015 αναμένεται να πέσουν στην αγορά 25 δις ευρώ όταν φέτος το αντίστοιχο ποσό μόλις που ξεπερνά τα 12 δις ευρώ. Άρα υπάρχει μια προοπτική, η οποία θα είναι καλύτερη αν καταφέρουμε να αποφύγουμε τις εκλογές», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, σημειώνοντας πως οτιδήποτε διαταράξει αυτό το κλίμα, θα είναι προς την αρνητική κατεύθυνση. «Είμαι αισιόδοξος γιατί βλέποντας τα προϊόντα σας, διαπιστώνω πως η Ελλάδα έχει τις δυνάμεις να βγει μπροστά», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ώστε ο τομέας της μεταποίησης να γίνει πιο ανταγωνιστικός. «Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα κόκκινα δάνεια, η επικείμενη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της τραπεζικής ρευστότητας, θα συμβάλλουν στην στήριξη των μικρομεσαίων και μεγαλύτερων επιχειρήσεων, έτσι ώστε το προϊόν που θα παράγουν να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.