Τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κυβερνητικός συνασπισμός από την πλήρη αδιαλλαξία της τρόικας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης «δείχνουν» οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Άδωνη Γεωργιάδη, στο πρωινό του MEGA.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν», ενώ αναφερόμενος σε όσους βουλευτές της συγκυβέρνησης απειλούν με «κόκκινες γραμμές» και καταψήφιση, φωτογραφίζοντας το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι «όποιος καταψηφίσει θα πρέπει να αναλάβει και την ιστορική ευθύνη της ρήξης με τους δανειστές».

Σε παρέμβασή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η διαπραγμάτευση είναι εν εξελίξει, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων από την πρώτη του έτους, παρά τις απαιτήσεις της τρόικας.

«Θα κλείσουμε τη συμφωνία με την τρόικα, αλλά όχι κάθε είδους συμφωνία. Θα φτάσουμε σε ένα σημείο της διαπραγμάτευσης, που η συμφωνία δεν θα είναι κατέβασμα των παντελονιών» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι «στις δεδομένες συνθήκες οι δανειστές της χώρας έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι».