Ανοιχτός σε διάλογο με τον Σταύρο Θεοδωράκη εμφανίστηκε ο Σπύρος Λυκούδης, προτάσσοντας ως ενδεδειγμένη λύση συνεργασίας αυτή με το Ποτάμι.

«Μου είναι πολιτικά συμπαθής ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι είναι ένα κόμμα που έχει σταθεί στα πόδια του και μπορεί να επηρεάσει» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και πρόσθεσε πως ο ίδιος συναντάται συχνά με τον επικεφαλής του Ποταμιού καθώς είναι φίλοι. «Υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός χώρου ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ για την εξισορρόπηση της πολιτικής ζωής», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, ωστόσο, «εκεί που μπορεί να συμβάλει το Ποτάμι δεν το κάνει. Το κόμμα αυτό πρέπει να δηλώσει την πολιτική του βούληση. Αν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, φαντάζομαι ότι το Ποτάμι θα τους συγκέντρωνε όλους».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες ο κ. Λυκούδης δήλωσε: «Θα προσπαθήσω να κινηθώ στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο και να πείσω όλες τις δυνάμεις που υπάρχουν στο χώρο αυτό, ότι πρέπει να συναντηθούν μεταξύ τους και να ενωθούν. Διαφορετικά θα πάμε σε βαθιά πόλωση, που θα είναι καταστροφική.»