Το Kέντρο Aντιμετώπισης Eκτάκτων Aναγκών (911 Emergency Centre) στο Σικάγο επισκέφθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, όπου ενημερώθηκε για τον επιχειρησιακό συντονισμό των υπηρεσιών ασφάλειας της πόλης και για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων.

Στη συνέχεια, κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στην Πόλη των Ανέμων, ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας με ελληνικής καταγωγής ανώτερους αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα τάξης και ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συζητήθηκαν θέματα «κοινού ενδιαφέροντος» όπως, μεταξύ άλλων, οι τρόποι ενίσχυσης της εμπιστοσύνης και του σεβασμού του πολίτη προς τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και οι τρόποι «ηθικής υποστήριξης» του έμψυχου δυναμικού των Υπηρεσιών Ασφαλείας από την Πολιτεία.

Ακολούθως, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το Art Institute του Σικάγου, όπου ξεναγήθηκε στην έκθεση: «Ουρανός και Γη. Η Τέχνη του Βυζαντίου από τις ελληνικές συλλογές».

Μετά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον και το Σικάγο, ο κ. Κικίλιας θα μεταβεί στη Βοστόνη, όπου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει το Fletcher School/Tufts University, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ θα ολοκληρωθεί αύριο, με επαφές που θα έχει στη Νέα Υόρκη, όπου, μεταξύ άλλων, αναμένεται να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.