Ως «θλιβερή ιστορία» χαρακτήρισε τα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα καλύπτει πολιτικά, διότι θα το βρει μπροστά του».

«Πάρα πολύ θλιβερή ιστορία και δεν ξέρω ποια είναι η σκοπιμότητα της κατάληψης. Ελπίζω και εύχομαι να μην το καλύπτει αυτό πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι θα το βρει μπροστά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως όταν έρθει στην εξουσία, ο ευτυχισμένος ελληνικός λαός ούτε θα απεργεί ούτε θα κάνει καταλήψεις ούτε τίποτα; Αυτό πιστεύει; Διότι κάποιοι το πιστεύουν! Είναι τόσο αγγελοκρουσμένοι που το πιστεύουν όντως… Αυτό το πραξικόπημα, αυτός ο τσαμπουκάς που γίνεται αυτή τη στιγμή, ποια κατάληξη έχει; Εκτός αν είναι μια προβοκάτσια, αυτός ο τσαμπουκάς να γίνεται για να δείξει ο Φορτσάκης το κακό, αυταρχικό του πρόσωπο. Πάρα πολλοί τον ωθούν να κάνει αυτό, να καλέσει την Αστυνομία. Αλλά είναι θλιβερό αυτό, να έρθει η Αστυνομία. Καλό είναι λοιπόν αυτό, να κάνουμε εμείς τα πάντα στο όνομα της αντιπολίτευσης, αλλά όταν έρθουμε στην κυβέρνηση – για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάω αυτή τη στιγμή, αν υπάρχουν ευήκοα ώτα εκεί – πρέπει να ξέρουμε ότι θα τα βρούμε μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τατσόπουλος, μιλώντας στον «BHMA FM».

Και συμπλήρωσε: «Παύω να μιλάω για ΣΥΡΙΖΑ πια και θα μιλάω για ΣΥΡΙΖες. Πάντοτε μιλούσα για ΣΥΡΙΖες, αλλά αυτό πλέον βλέπω ότι επισημοποιείται. Υπάρχει π.χ. για τα πανεπιστήμια η άποψη Μαντά, που είναι ένας εχέφρων άνθρωπος, και υπάρχει και η άποψη Φωτίου, η οποία είναι μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε.»

Υποστήριξε, επίσης, ότι οι πιθανότητες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι «μηδαμινές». «Σχεδόν μηδενικές. Θεωρώ δεδομένο ότι το Μάρτιο θα πάμε σε εκλογές. Δεν με έχει πλησιάσει κανείς και δεν μου έχει κάνει την παραμικρή κρούση. Δεν μπορώ λοιπόν να ρίξω στο μύλο της σπέκουλας περισσότερο νερό και να πω ότι ξέρω κάτι και ότι έχουν πλησιάσει κάποιους. Δεν ξέρω τίποτα. Δεν ξέρω να έχουν πλησιάσει κανέναν λοιπόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι δεν έχουν πλησιάσει», ανέφερε.