«Η αλήθεια είναι ότι θα υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας μέχρι τον Φεβρουάριο», παραδέχτηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι «η μεταβλητότητα δημιουργείται από τον φόβο πρόωρων εκλογών και την πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές ένα κόμμα που δεν είναι κανονικό».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει μέχρι τον Φεβρουάριο να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα κηρυχθούν πρόωρες εκλογές. «Κάτι τέτοιο θα επανέφερε στους Έλληνες ψηφοφόρους το δίλημμα του 2012 όταν η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη βρισκόταν σε κίνδυνο», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για το εάν οι επενδυτές θα πρέπει να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα μέχρι την προεδρική εκλογή, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Μην ρωτάτε εμένα, εγώ κάνω την δουλειά μου. Ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Μόλις βγήκαμε από το νοσοκομείο, οπότε δεν είμαστε σε θέση να τρέξουμε μαραθώνιο. Για την ώρα το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε βόλτα στο πάρκο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσθέτοντας πως «η πιστωτική στήριξη παρέχει αυτό ακριβώς το μεταβατικό στάδιο το οποίο χρειαζόμαστε».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε οξύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η πρόσβαση σε μια προληπτική γραμμή πίστωσης θα γίνει υπό όρους και προϋποθέσεις, ενώ υπογράμμισε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχόταν ποτέ αυτούς τους όρους. «Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί πιο μετριοπαθή πολιτική στάση», είπε.

«Βλέπω το ίδιο κόμμα, τους ίδιους ανθρώπους και τις ίδιες αποκλίσεις. Περίπου το 40% των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχαν πρόβλημα με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.