Απών από το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Νοεμβρίου στον πολυχώρο «Αθηναΐδα», θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται έως τις 4 Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπου θα δώσει διαλέξεις σε σχολή πολιτικών επιστημών.

Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται αποφασισμένος να πάρει σαφείς αποστάσεις από τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να επιμείνει στις διαφωνίες του για τη συγκυβέρνηση.

Το πολιτικό θερμόμετρο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει εκ νέου, μετά την ιδιαίτερα δυναμική παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού από την Κρήτη, από όπου τόνισε με έμφαση: «Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση. Ας τα συζητήσουμε όλα, ας κριθούν όλα, δομές, πρόσωπα, ας γίνουμε εμείς πρώτοι η αλλαγή που οραματιζόμαστε. Κανείς δε με κρατάει! Δε με ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία, αλλά δε θα ησυχάσω αν δε δικαιωθούν οι αγώνες μας! Ο δρόμος των αξιών μας, ο δρόμος των αρχών μας μάς καλεί και πάλι! Στο κάλεσμα αυτό, ξανά μαζί, πάμε!».