O πολιτικός κόσμος αποχαιρετά το δημοσιογράφο Τριαντάφυλλο Δραβαλιάρη, που απεβίωσε χθες το βράδυ σε ηλικία 59 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης ήταν επί χρόνια διευθυντής σύνταξης στην «Ημερησία». Είχε επίσης εργαστεί πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Αυγή», ως σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα «Εξουσία» και ως διευθυντής στους ραδιοφωνικούς «902 Αριστερά στα FM» και «Planet». Για έναν χρόνο υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Έθνος» ενώ, από το 2001 και μετά, εργάστηκε ως διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Ημερησία».

Σοφία Βούλτεψη:
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, δίνοντας σκληρή μάχη κατά την περιπέτεια της υγείας του. Διακρίθηκε για την εργατικότητά του, το ήθος του και τη μαχητικότητα στην υπεράσπιση των απόψεών του.

Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης συμμετείχε ενεργά στους φοιτητικούς αγώνες στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ από το 1977 έως το 1985, ως επικεφαλής της “Πανσπουδαστικής” και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στην εφημερίδα “Ριζοσπάστης” και συνέχισε στην “Αυγή”.

Συνέχισε να δίνει ιδεολογικές μάχες από το δημοσιογραφικό μετερίζι με την ξεχωριστή πέννα του και την ίδια μαχητικότητα. Εργάστηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, την “Εξουσία”, τον “902 Αριστερά στα FM”, τον “Planet”, το “Έθνος” και στην “Ημερησία” ως διευθυντής σύνταξης από το 2001 μέχρι τέλους. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνάδελφο Σοφία Φασουλάκη, τα τρία παιδιά τους και τους οικείους του.

Ευάγγελος Βενιζέλος:
«Εκφράζω την βαθειά μου λύπη για τον θάνατο του Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη, που έφυγε τόσο πρόωρα, με την αξιοπρέπεια που πάντα τον διέκρινε από τα νεανικά του χρόνια όταν γνωριστήκαμε στις διαδικασίες της ΕΦΕΕ. Υπήρξε μια ανεξάρτητη δημοσιογραφική φωνή, με πολυετή διαδρομή στο πολιτικό ρεπορτάζ, που τη χαρακτήριζε πάντοτε το ήθος και η σοβαρότητα»

ΣΥΡΙΖΑ:
O ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη. Θα θυμόμαστε τον Τριαντάφυλλο ως γενικό γραμματέα του Κ.Σ της ΕΦΕΕ και για τους αγώνες του στο φοιτητικό και το αριστερό κίνημα, αλλά και ως έναν ακούραστο εργάτη της δημοσιογραφίας, που θα μας λείψει για το λαμπρό του μυαλό και την ξεχωριστή του πένα. Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του στην Ημερησία.

ΔΗΜ.ΑΡ:
Η Δημοκρατική Αριστερά και ο Πρόεδρος της Φώτης Κουβέλης αποχαιρετούν με θλίψη τον αγωνιστή της Αριστεράς και διαπρεπή δημοσιογράφο, Τριαντάφυλλο Δραβαλιάρη που έφυγε από τη ζωή στα 59 του χρόνια . Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα της εποχής του και υπήρξε, από το 1977 έως το 1985, γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, ως επικεφαλής της Πανσπουδαστικής. Υπήρξε επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από όπου αποχώρησε μετά τη διάσπαση. Στον επαγγελματικό στίβο, πραγματικός εργάτης της δημοσιογραφίας, διετέλεσε επί πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών, ενώ διακρίθηκε όχι μόνο για τις ικανότητες του, αλλά και για το ήθος και την ανιδιοτέλεια του. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ανεξάρτητοι Έλληνες:
«Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για τον πρόωρο χαμό του Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη, ενός δημοσιογράφου που διακρίθηκε για το ήθος, τη μαχητικότητα και την εργατικότητά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».