Για τους Μεταρρυθμιστές για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη και το αν αυτή η πολιτική πρωτοβουλία θα μετεξελιχθεί σε κόμμα μίλησε σήμερα ο Σπύρος Λυκούδης. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν παλιοί και νέοι ιδιοκτήτες στην Κεντροαριστερά», δήλωσε στο «ΒΗΜΑ FM».

«Συγκροτήσαμε τον πολιτικό χώρο και αυτή την πολιτική πρωτοβουλία, επιμένοντας στην κατεύθυνση στρατηγικού χαρακτήρα όταν ήμασταν και στο προηγούμενο κόμμα μας περί ανασύνταξης, ανασυγκρότησης και ανασύνθεσης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Σ’ αυτό το μεγάλο χώρο, είμαστε συγκάτοικοι και δεν ήρθαμε για να αφαιρέσουμε οτιδήποτε, από οποιονδήποτε αλλά για να προσθέσουμε. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν παλιοί και νέοι ιδιοκτήτες του χώρου. Να συμβάλλω ήρθα, ως συγκάτοικος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ακόμη και αν είχα χρόνο να ανακοινώσω κάτι, θα ήμουν επιφυλακτικός για να ανακοινώσω και εγώ και οι φίλοι μου την ανακοίνωση ενός κόμματος στην Ελλάδα. Αλλά κοιτώντας το χρόνο, πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Αν είχαμε περισσότερο χρόνο, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και μια τέτοια εξέλιξη (σ.σ.: να συμμετάσχει στις εκλογές)», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Λυκούδης είπε: «Ο Αλέξης Τσίπρας και ο χώρος που εκπροσωπεί και διεκδικεί πλέον την εξουσία, ως ένας μεγάλος χώρος, θεωρεί ότι δεν ανήκει σ’ αυτόν τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο που λέμε Κεντροαριστερά. Θεωρεί ότι δεν είναι μια Κεντροαριστερά αυτού του χώρου και ζητάει τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων, προκειμένου να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες την εξουσία. Λογικό είναι πολιτικά και το σέβομαι, αλλά δεν αφορά τις δικές μου ευαισθησίες και αγωνίες σε σχέση με το χώρο, στον οποίο εγώ κινούμαι.»