Επίθεση στην κυβέρνηση, στην οποία καταλογίζει «ανεπάρκεια χειρισμών στα εθνικά θέματα», εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή τις εξελίξεις με το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Barbaros».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ, σε δήλωσή του, τόνισε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαμε προειδοποιήσει ότι και η στάση Σαμαρά- Βενιζέλου απέναντι σε “κοινά ανακοινωθέντα” και σε “χιαστί συναντήσεις” με εκπροσώπους του κατοχικού καθεστώτος της Κύπρου, θα οδηγούσαν σε αποθράσυνση της Άγκυρας και σε χειρότερες καταστάσεις. Όπως τώρα με την (και όχι παραβίαση) του BARBAROS».

Ο κ. Κουίκ προσέθεσε πως το κόμμα του επιβεβαιώθηκε και ανέφερε ότι «η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιληφθεί και να χειριστεί με ευθύνη τα εθνικά μας θέματα, έχοντας ανοίξει μέτωπα με Κυπριακό, Σκοπιανό, “Μεγάλη Αλβανία”, Θράκη, Αιγαίο και ΑΟΖ».

Εξάλλου, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά, σε δήλωσή της σχετικά με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, τόνισε ότι τα 70 δισ. ευρώ, που οφείλονται στο δημόσιο «αποδεικνύουν ότι η πολιτική της φοροκαταιγίδας που επιβάλλουν οι δανειστές, και πειθήνια και αδιαπραγμάτευτα εκτελεί η κυβέρνηση, οδηγεί τους φορολογούμενους σε στάση πληρωμών».

Σύμφωνα με την κ. Κουντουρά «μόνη λύση είναι η αλλαγή πολιτικής εδώ και τώρα, ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλους εξοντωτικούς φόρους».