Νέο κτίριο στον χώρο του Εφετείου Αθηνών εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου. Το κτίριο, συνολικής έκτασης 2.300 τμ, αποτελείται από εννέα δικαστικές αίθουσες ακροατηρίων και χώρους γραφείων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος αμέσως μετά εξήρε το έργο του υπουργού Δικαιοσύνης και ευχήθηκε στους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας καλή δύναμη και υπομονή.
Ο κ. Αθανασίου ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο για την αγάπη και την ευλογία που δίνει στο δικαστικό σώμα, ενώ ευχήθηκε καλό δικαστικό έτος στους νεοεκλεγέντες προϊσταμένους των διοικήσεων των δικαστηρίων και των εισαγγελιών.

Αναφερόμενος στις νέες δικαστικές αίθουσες, υπό την αιγίδα της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ», ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι αυτό το έργο αποπερατώθηκε μόλις σε 15 μήνες, γεγονός που- όπως είπε- καταδεικνύει τη βούληση της πολιτείας και προσωπικά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για εκσυγχρονισμό των δικαστικών δομών όλης της χώρας.

«Παραδίδουμε ένα σύγχρονο έργο στην ελληνική δικαιοσύνη. Παρά την οικονομική στενότητα καταφέραμε σε σύντομο χρόνο να διαμορφώσουμε νέες αίθουσες ακροατηρίων, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Άρτιες λειτουργικά για τους εργαζόμενους και το κοινό θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποσυμφόρηση αλλά και την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ», Δημήτρης Σωτηρόπουλος, σημείωσε ότι όλες οι μελέτες και εργασίες που έγιναν είχαν ως στόχο, πέραν των άλλων, την τήρηση των μέτρων ασφαλείας καθώς και τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, προκειμένου να διαφυλάσσεται η υγεία των πολιτών.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, πλήθος δικαστικών λειτουργών και εκπροσώπου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.