Μια θερμή επιστολή για την 54η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Σημειώνοντας πως παρά τη δοκιμασία της οικονομικής κρίσης η Κύπρος «παραμένει σταθερά στην τροχιά των πλέον ανεπτυγμένων κοινωνιών, διατηρώντας κι ενισχύοντας τις άριστες σχέσεις που έχει οικοδομήσει με την ευρύτερη περιοχή και όλες τις μεγάλες και αναδυόμενες δυνάμεις του πλανήτη», ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στο Κυπριακό τονίζοντας πως «η διεθνής κοινότητα γνωρίζει, και πάντως οφείλει να γνωρίζει, την υπεύθυνη στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνοκυπριακής κοινότητας» επί του θέματος. «Από τη στάση της Τουρκίας εξαρτάται η εξέλιξη, καθώς το Κυπριακό είναι πάντα ένα πρόβλημα εισβολής, κατοχής και παράνομου εποικισμού», προσέθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος τέλος υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα (όπως και η Κυπριακή Δημοκρατία) «δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί και να συνεργήσει στη νομιμοποίηση τετελεσμένων».