Για σχέδιο ανωμαλίας το οποίο υφαίνεται μέσω δημοσκοπήσεων και ξεκίνησε μετά τις ευρωεκλογές, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας το βαρύ πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών. Η κυβερνητική εκπρόσωπος στοχοποίησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το «σχέδιο ανωμαλίας».

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1, η κα Βούλτεψη αμφισβήτησε τη δημοσκόπηση της public issue με η οποία παρουσίαζε το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 11 μονάδες.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε κάποιο περιστατικό στην χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, η κα Βούλτεψη απέφυγε να σχολιάσει λέγοντας «αυτά είναι διαρροές, δεν ξέρω τίποτα τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες η κα Βούλτεψη χαρακτήρισε ως «προβοκάτσιες» τα δημοσιεύματα που έχουν κάνει τις τελευταίες ώρες την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο και αναφέρονται σε διαφωνίες στο επιτελείο του πρωθυπουργού και παραίτηση της ίδιας από το πόστο της, σχολιάζοντας πως τα δημοσιεύματα αυτά «έχουν πλέον ξεπεράσει τα όρια του γελοίου».

«Ενημερώνουμε τους διασπορείς ψευδών ειδήσεων ότι το μέτωπο είναι αρραγές και κάθε προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι διαφωνίες των συνιστωσών θα πέσουν στο κενό», υπογράμμισε σε σχετική δήλωσή της η Σοφία Βούλτεψη, και κατέληξε: «Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει».

Παράλληλα  η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε ότι «είναι ευπρόσδεκτα τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ διεμήνυσε πως ο κ. Λαζαρίδης «ως ειδικός για τα μαθηματικά του χρέους θα είναι παρών στις διαπραγματεύσεις, όποτε χρειάζεται». Ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος του κ. Λαζαρίδη «δεν αμφισβητείται ούτε από τον κ. Χαρδούβελη, ούτε από κανέναν». Είπε μάλιστα ότι δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρώτη είδηση ένα παραπολιτικό, την ώρα που ξεκίνησε επισήμως η συζήτηση με την τρόικα για έξοδο από το Μνημόνιο.

Διερωτήθηκε, τέλος, γιατί δεν ήταν με την ίδια λογική πρώτο θέμα οι διαφωνίες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του χρέους.