«Η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει την οικονομία στο απόλυτο αδιέξοδο», αναφέρει με ανακοίνωσή της η Δράση, που κατακεραυνώνει την κυβέρνηση αναφέροντας πως η Ελλάδα, βρίσκεται στην τελευταία θέση παγκοσμίως στις νέες επενδύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δράσης:

«Task Force: Το φορολογικό περιβάλλον αποκλείει “κάθε προσπάθεια νέου επιχειρείν”. Η Task Force, στην Έκθεση που κατάρτισε για τις ΜΜ Επιχειρήσεις, σε συνεργασία με συλλογικούς επιχειρηματικούς φορείς, καταγγέλλει με τον πιο αυστηρό τρόπο το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει την οικονομία η υπερφορολόγηση.

Παρατηρεί συγκεκριμένα ότι:

«Σε ένα τόσο ευμετάβλητο και δυσμενές φορολογικό περιβάλλον, αφενός οι υφιστάμενες επιχειρήσεις δυσκολεύονται να επιβιώσουν αφετέρου ουσιαστικά αποκλείεται κάθε προσπάθεια νέου επιχειρείν.»

Με την χώρα επί κυβερνήσεως Σαμαρά στην τελευταία θέση παγκοσμίως στις νέες επενδύσεις (ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου 12% του ΑΕΠ το 2013 με μέσο όρο στην Ευρωζώνη 18%), η καμπάνα της Task Force, αποκαλύπτει το αδιέξοδο της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής της υπερφορολόγησης για να συντηρηθεί το σημερινό πελατειακό κράτος.
Μιας πολιτικής που καταδικάζει τη χώρα στην ανεργία και την αποεπένδυση. Δυστυχώς όμως, ενώ χτυπά η καμπάνα του συναγερμού, η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να ακούει τα κουδουνάκια του Άγιου Βασίλη.

Μεταξύ πολλών σωστών προτάσεων η έκθεση προτείνει (όπως και η Δράση εδώ και πολύ καιρό), τη μετατροπή των οφειλών στα ταμεία σε ασφαλιστικό χρόνο και την καθιέρωση χαμηλότερων ασφαλιστικών κλάσεων. Τι άλλο θέλει η κυβέρνηση για να τα εφαρμόσει;».