Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μέσω μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ώστε η «όποια φορολόγηση» να γίνεται επί πραγματικού εισοδήματος.

Μιλώντας στο Mega, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την απώλεια εσόδων για τα κρατικά ταμεία ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, σημείωσε ότι ούτως ή άλλως το υπουργείο Οικονομικών δεν θα εισπράξει αυτά που υπολόγιζε.

«Ο φόρος υπάρχει. Έχει προϋπολογιστεί στα έσοδα, έχουμε κάνει διάφορες συμφωνίες. Κατά τη γνώμη μου αυτός ο φόρος πρέπει να μειωθεί κατά 1 δισ. Ο φόρος είναι λάθος γιατί βασίζεται πάνω σε πλασματικά στοιχεία», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη. «Επειδή δεν θα τα εισπράξει, αντί να φέρουμε τον κόσμο σε απελπισία κάντο αυτό με το καλημέρα σας έτσι ώστε όποια φορολογία μετά να είναι επί πραγματικού εισοδήματος», πρόσθεσε.

«Είχα προειδοποιήσει ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι λάθος και θα οδηγήσει σε εκρήξεις» ανέφερε, ενώ σε ερώτηση γιατί δεν καταψήφισε την τροπολογία με τις διορθώσεις για τον ΕΝΦΙΑ η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «δεν υπάρχει περίπτωση εγώ ποτέ να ρίξω ποτέ την κυβέρνηση. Υποστηρίζω αυτήν την κυβέρνηση με νύχια και με δόντια».