«Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους Δήμους θα γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών Αρχών» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τους 19 δημάρχους που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Ρένα Δούρου.

«Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών για τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διόρισαν υπαλλήλους με πλαστά χαρτιά.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη Ρένα Δούρου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί αντάξια του αξιώματος για το οποίο εξελέξη».

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι είναι εφικτό να βρεθούν οι απαιτούμενοι 180 βουλευτές, αρκεί να υπάρχει φως στο τούνελ για την επόμενη ημέρα της χώρας και της κυβέρνησης, ενώ τάχθηκε υπέρ ενός υπερκομματικού προσώπου εκτός πολιτικής.