Οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ανεξαρτήτως της ηγεσίας τους απέκλεισε σε συνέντευξή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόγραμμα του κόμματος θα εφαρμοστεί χωρίς ταλαντεύσεις μέχρι τέλους.

Για το ευρώ τονίζει πως δεν υπάρχουν θέματα που απαγορεύονται στον δημόσιο διάλογο, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες θυσίες στο όνομα οποιασδήποτε δικαιολογίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βάλει θηλιά στο λαιμό του και ακόμα πιο σφιχτά τη θηλιά στον λαιμό του τόπου με τέτοιες συνεργασίες. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασία με όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής αντισυστημικής οικολογίας, ανεξάρτητα αν μετέχουν στη Βουλή ή όχι», τόνισε στην εφημερίδα «Ημερησία».

«Οι κωλοτούμπες είναι χαρακτηριστικό άλλων παρατάξεων και όχι της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να έχει καμία άλλη επιλογή από το να κάνει πράξη μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της Ελλάδας», δήλωσε.