Για «αντιδημοκρατικό παραλήρημα» του πρωθυπουργού σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επίσης ο κ. Λαφαζάνης εκφράζει τη λύπη του για τα όσα φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς σε βουλευτές της ΝΔ στη Βουλή -ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες- λέγοντας ότι στην ουσία αυτή είναι δήλωση «κατάλυσης της Δημοκρατίας»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι λυπάται πάρα πολύ «για το επίπεδο στο οποίο περιέπεσε ο πρωθυπουργός χώρας, να προτρέπει στην ουσία τους πολίτες, αν αλλάξει κυβέρνηση, να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Λαφαζάνης τόνισε: «Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για μια κυβέρνηση που έρχεται με τη θέληση του ελληνικού λαού και θα είναι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι την επομένη μέρα θα υπάρξει “bank-run”, αυτή, στην ουσία, είναι δήλωση κατάλυσης της Δημοκρατίας. Αυτό δεν το έχω ακούσει από πουθενά και από κανέναν άλλο ηγέτη. Η κυβέρνηση της χώρας μας θα αλλάξει, όχι γιατί θα γίνει κάποιο πραξικόπημα αλλά με εκλογές, επειδή θα το θέλει ο ελληνικός λαός. Δεν είναι αποκλειστικότητα η διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό οι πρωθυπουργικές δηλώσεις περί “bank-run” είναι άκρως απαράδεκτες και άκρως επικίνδυνες».

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού για τις πρόωρες εκλογές, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι είναι «επικίνδυνο να λέγεται από τον Α. Σαμαρά ότι είναι πολιτική αυτοκτονία οι πρόωρες εκλογές» και πρόσθεσε: «Μα πού ζητάμε να προσφύγουμε, στη μαφία; Προσφυγή στον ελληνικό λαό θέλουμε να προωθήσουμε. Καταλαβαίνω κάποιος να μη συμφωνεί να γίνουν πρόωρες εκλογές και να έχει την άποψή του και τα επιχειρήματά του. Αλλά να λέει ότι η προσφυγή πρόωρα σε εκλογές, η προσφυγή στους πολίτες, στον ελληνικό λαό, είναι “πολιτική αυτοκτονία”, καταλαβαίνετε ότι ξεπερνάει τον Ρουβίκωνα και συνιστά περίπου ένα αντιδημοκρατικό παραλήρημα που δείχνει φόβο απέναντι στον λαό».