Για «σοβαρές ενδείξεις» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Όπως ανέφερε, μία από τις ενδείξεις είναι ο τρόπος της απάντησης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το θέμα «ότι δεν έχει δεχθεί τηλέφωνο. Δεν είπε “δεν με ενδιαφέρει”. Νομίζω λοιπόν ότι έχουν συζητηθεί αυτά τα θέματα».

Μιλώντας στο Βήμα FM, κ. Πανούσης σημείωσε: «Ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι παραιτείται μετά τις ευρωεκλογές, αλλά δεν παραιτήθηκε. Είπε πέντε φορές ότι δεν θα είναι υποψήφιος ΠτΔ και θυμωμένα κάποια στιγμή, όταν τον πιέσαμε, αλλά ξαφνικά λέει ότι τον πήραν τηλέφωνο… Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του καθενός. Οι ενδείξεις – διότι δεν ήμουν παρών – είναι σοβαρές. Δεν μπορεί να βγει με πρωτοσέλιδο κυριακάτικα η “Καθημερινή”, με κίνδυνο να διαψευστεί σε πέντε λεπτά. Διότι σε πέντε λεπτά, αν πρότεινε κάποιος εσάς, θα βγάζατε ένα δελτίο τύπου ότι δεν ενδιαφέρεστε και… πάει το κύρος της εφημερίδας».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, «υπάρχουν, όμως, και άλλες ενδείξεις. Όπως ο τρόπος της απάντησης. Ότι δεν έχει δεχθεί τηλέφωνο. Δεν είπε “δεν με ενδιαφέρει”. Νομίζω λοιπόν ότι έχουν συζητηθεί αυτά τα θέματα. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό, αλλά ρωτήστε και στη Βουλή τους βουλευτές της Ν.Δ. που ξέρουν καλύτερα από μένα. Μεταξύ υπουργών και βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ συζητώνται αυτά, σε κάποιο βαθμό. Παράδειγμα, είδα κάποιον αντιπρόεδρο της Βουλής πριν από καιρό και του είπα ότι δεν πρόκειται να υπάρχει υποψήφιος ΠτΔ από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά μου απάντησε “μη φοβάσαι, γιατί γίνονται συζητήσεις”. Αν έχουν συμφωνήσει, τι να σας πω εγώ τώρα; Δεν είμαι ντετέκτιβ…».