Την ώρα που η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία την οικογενειοκρατία στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, το ακροδεξιό κόμμα φαίνεται ότι δεν εφαρμόζει διαφορετικές πρακτικές παρά την πεπατημένη των «ημετέρων». Όπως αναφέρει το Έθνος, δύο πρώτα ξαδέρφια του προφυλακισμένου αρχηγού του κόμματος έχουν αποσπαστεί στη Βουλή.

Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό Μιχαήλ Μιχαλόλια και τον δημοτικό υπάλληλο Αθανάσιο Μιχαλόλια, που με την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή, άφησαν τις θέσεις τους στο 89ο Δημοτικό Σχολείο στον Νέο Κόσμο ο πρώτος και στη Διεύθυνση Πρασίνου και Κηποτεχνίας του Δήμου Αθηναίων ο δεύτερος και έπιασαν δουλειά στον κομματικό μηχανισμό του ξαδέλφου τους.

Όσο περνά ο καιρός, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, τα ρουσφέτια του αρχηγού της Χρυσής Αυγής φτάνουν πλέον τα επτά ενώ στο παιχνίδι των διορισμών έχουν μπει και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δεν πάνε όμως πίσω και άλλοι βουλευτές του κόμματος καθώς όπως έχει ξαναγραφεί ο Νίκος Γερμενής διόρισε την σύζυγό του Ευγενία ως επιστημονική συνεργάτιδα του Γιάννη Λαγού ενώ η σύζυγος του Χρήστου Παππά διορίστηκε στο γραφείο της Ελένης Ζαρούλια. Ο Κασιδιάρης έχει στο γραφείο του τον ανιψιό του Νίκου Μιχαλολιάκου ενώ ο άλλος ανιψιός του δουλεύει στο γραφείο του Νίκου Μίχου.