Πρόταση για θεσμοθέτηση ρήτρας απασχόλησης σε κάθε κυβερνητική δράση ή πρωτοβουλία ή νομοσχέδιο που αφορά στα θέματα της ανάπτυξης, στην προσπάθεια να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ανάσχεση και μείωση «του μεγάλου εφιάλτη» της ανεργίας, θα συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις που θα καταθέσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, αύριο Δευτέρα, στις 10 το πρωί, στο Μ. Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν, με αφορμή την αυριανή πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης που έχει συσταθεί μετά από πρόταση του κ. Βενιζέλου, την πρόταση που είχε παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, κατά την οποία στην επόμενη πενταετία μπορούν να υπάρξουν 750.000 νέες θέσεις εργασίας σε τομείς όπως στον τουρισμό, την ενέργεια, το περιβάλλον, τον πρωτογενή τομέα, τα μεγάλα έργα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Κατά τις ίδιες πηγές, μετά από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.