«Οι πρόσφατοι τραυματισμοί των τριών πυροσβεστών, στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και στο Δενδροχώρι Καστοριάς, αναδεικνύουν για ακόμη μια φορά το μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Πυροσβεστικής, στην αντιμετώπιση των συμβάντων».

Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση αδιαφορεί ουσιαστικά για την προστασία του προσωπικού και για την αναγκαιότητα έγκρισης του Π.Δ. για την Υγιεινή και Ασφάλεια. Αντιμετωπίζει το πρόβλημα πάντα με τις ίδιες στερεότυπες και γενικόλογες απαντήσεις στις ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, ενώ ήδη έχουν μεσολαβήσει έντεκα χρόνια από τη ψήφιση του Ν. 3144/2003 περί Υγιεινής και Ασφάλειας» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, προσθέτοντας ότι «το αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας, παρά τα επανειλημμένα κρούσματα παρόμοιων τραυματισμών, είναι να υποχρεώνονται πυροσβέστες να επιχειρούν κατ’ επανάληψη κατασβέσεις μέσα σε πεδία βολής και σε περιοχές, όπου γίνονται ρίψεις νερού από ιπτάμενα μέσα».

Το ΚΚΕ καλεί, τέλος, την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων του προσωπικού της Πυροσβεστικής, για άμεση ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα – Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά, για το προσωπικό του επιχειρησιακού τομέα πυρόσβεσης, καθώς και να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση του Π.Δ για την Υγιεινή και Ασφάλεια.