Αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Θανάση Μπούρα, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια και συζήτησαν για φλέγοντα θέματα της ελληνικής οικονομίας, όπως τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά κυρίως το τι μέλλει γενέσθαι με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν συγκεκριμένα οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης, Γιάννης Καράμπελας, Ελένη Μακρή- Θεοδώρου, Άννα Μάνη και Διονύσης Σταμενίτης.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έθεσαν στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τα προβλήματα που προκαλεί ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια και τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στη χρηματοδότηση.

Βουλευτές και Δένδιας συμφώνησαν στην ανάγκη να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία αποτελεί την «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, αλλά και να υπάρξει ένα πλέγμα ενεργειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στον συγκεκριμένο τομέα.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το υπό διαμόρφωση σχέδιο επίλυσης του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω συγκεκριμένου νομοθετικού πλέγματος ρυθμίσεων.

Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αλλαγή των κοινοτικών κανονισμών, προκειμένου να επιτραπεί η χρηματοδότηση ήδη υφιστάμενων δανείων από τα διαρθρωτικά ταμεία, όπως και για την παροχή ρευστότητας στην αγορά μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, την αξιοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου και τον σχεδιασμό για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας. Ειδική αναφορά έγινε επίσης στον σχεδιασμό για την χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων από τους νέους και την στήριξη της καινοτομίας.

Όσον αφορά στα στεγαστικά δάνεια, ο Ν. Δένδιας διαβεβαίωσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η πρώτη κατοικία από το ενδεχόμενο πλειστηριασμού και συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η συνάντηση, αποκλειστικά με αυτό το θέμα, όταν ολοκληρωθεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα ο σχεδιασμός της δράσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.