Με το αστέρι του Δαυίδ στο πέτο του επέλεξε να ορκιστεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε μια προσπάθεια να στείλει το δικό του μήνυμα στη Χρυσή Αυγή.

Η ορκωμοσία των δυο δημοτικών συμβούλων της Χρυσής Αυγής σήμερα στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε ένταση, καθώς αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων στο δημαρχείο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού. Στην αίθουσα βρίσκονταν και Χρυσαυγίτες που φώναζαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές».

Λίγη πριν την έναρξη της τελετής, ο κ. Μπουτάρης απηύθυνε έκκληση προς τους συγκεντρωμένους να επανέλθουν στην τάξη. «Όποιος δεν σταματήσει να φωνάζει θα εκβληθεί δια της βίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σχολίασε πως «η ορκωμοσία εκλεγμένων βουλευτών με χειροπέδες αποδεικνύει πως το καθεστώς του Μνημονίου έχει καταλύσει το Σύνταγμα και τη Λαϊκή Κυριαρχία και έχει τρομοκρατηθεί από την ραγδαία άνοδο του κόμματός μας.

Αναφερόμενη στα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, παρατήρησε: «Ο μεταφερόμενος θίασος των αριστεριστών και οι γραφικότητες των Μπουτάρηδων φανερώνουν το τραγικό επίπεδο του πολιτικού λόγου όσων αντιμάχονται την Χρυσή Αυγή».