Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, του ραδιοφωνικού σταθμού «Studio 7» Καβάλας και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5» απάντησε ως εξής στο θέμα της Προεδρολογίας:

«Μπορεί οι ΑΝΕΛ να έχουμε την πολυτέλεια έναντι άλλων Κομμάτων ή Κινημάτων, να μπορούμε να εκφράζουμε ο καθένας δημόσια τις απόψεις του, αλλά ειδικά στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η θέση μας είναι επίσημη και συγκεκριμένη:

Οι ΑΝΕΛ ζητάμε εκλογές χθες και δεν θα γίνουμε η Πολιτική Άνοιξη του 1995. Και μάλιστα να προσθέσω, όποιο και να είναι το πρόσωπο.

Η υπερψήφιση Προέδρου, σημαίνει ότι παίρνει άλλα δύο χρόνια ζωής η Συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Εμείς δεν θα το διαπράξουμε αυτό.

Οι θέσεις αυτές έχουν συζητηθεί και εγκριθεί σε όλα τα τρέχοντα Όργανα του Κινήματος και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΑΙ στην Εκτελεστική Επιτροπή και στο πρόσφατο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο.

Είναι οι επίσημες θέσεις που δεν έχουν μεταβληθεί, που ισχύουν και που έχουν εκφραστεί επανειλημμένα κατ’ αρχήν από τον πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, αλλά συνεχώς και από εμένα που έχω αναλάβει τον θεσμικό ρόλο του Εκπροσώπου του Κινήματος, με εισήγηση του Προέδρου και ομόφωνη αποδοχή των συναδέλφων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Τέρενς Κουίκ.