Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία ενός «γνήσιου, δεξιού λαϊκού κόμματος», όπως περιγράφεται, το οποίο, αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική ιδεολογική και πολιτική στροφή από τη Ν.Δ. (που πάντως δεν διαφαίνεται), αναμένεται σύντομα να πάρει σάρκα και οστά. «Ψυχή» της πολιτικής κίνησης φέρεται να είναι ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου κ. Τ. Μπαλτάκος, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

Η προσπάθεια, όπως τονίζεται, στηρίζεται στην ανάγκη εκπροσώπησης του 16,5% των δεξιών ψηφοφόρων οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές μετακινήθηκαν προς τα δεξιά της Ν.Δ., αλλά και στην ανάγκη, όπως προστίθεται, υιοθέτησης πολιτικών που μόνο ένα «γνήσιο δεξιό λαϊκό κόμμα» μπορεί να εφαρμόσει για τη σωτηρία της χώρας. Στην πραγματικότητα, ο στόχος είναι ένα ελληνικό «γκωλικό δεξιό κόμμα» στο οποίο ουδείς θα μπορεί να προσάψει ακροδεξιά χαρακτηριστικά.

Από εκείνους που κινούνται για τη δημιουργία του νέου κομματικού μηχανισμού δεν αποσαφηνίζεται αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία του. Αφήνεται, ωστόσο, να εννοηθεί ότι όλα θα εξαρτηθούν από το αν η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει προσηλωμένη στην ιδεολογία που σήμερα υιοθετεί ή θα κάνει τη στροφή προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης της δεξιάς πτέρυγας.

Στο πλαίσιο των κινήσεων που προοιωνίζονται εξελίξεις, ως προς τη δημιουργία του νέου κόμματος, θα πρέπει να αναφερθούν ορισμένες συναντήσεις που λαμβάνουν χώρα αυτόν τον καιρό. Για παράδειγμα, πολύ πρόσφατα ο κ. Μπαλτάκος συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τους κ. Χρ. Ζώη και Βασ. Καρπενάρο, ο οποίος, ως γνωστόν, ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ.

Το θέμα της ηγεσίας του υπό ίδρυση νέου κόμματος παραμένει ανοικτό. Οπως ακριβώς ανοικτός παραμένει και ο χρονικός ορίζοντας εκδήλωσης της κίνησης, αν κι εφόσον τελικώς λάβει σάρκα και οστά. Το ενδεχόμενο να είναι ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου επικεφαλής μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί. Συνεπώς, αποτελεί ζητούμενο το πρόσωπο που θα αναλάβει να ηγηθεί της προσπάθειας.