Η χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για την Κεντροαριστερά και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας και ειδικότερα το θετικό κλίμα για διάλογο, παρά τις σημαντικές διαφωνίες, έδωσε αφορμή για ποικίλα σχόλια, στα οποία… απάντησε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας,

«Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι υπάρχει μία ανταπόκριση στην αρχική πρωτοβουλία που αναλάβαμε, όπως δε, καταγράφει σήμερα ο Τύπος, κινήθηκε σε ένα θετικό κλίμα και άνοιξε διαύλους επικοινωνίας, τους οποίους είμαστε διατεθειμένοι -και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ- να κρατήσουμε ανοικτούς». Ωστόσο, έκανε λόγο για κλίμα καλής διάθεσης και για σημεία σύμπτωσης, αλλά και για ασυμφωνία σε καθοριστικές επιλογές για τη χώρα, ενώ απέκλεισε άμεση συνάντηση των κ.κ. Κουβέλη και Τσίπρα», τόνισε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Όσο δε για το σημαντικής σημασίας ζήτημα, της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «η θέση η δική μας είναι ότι το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να κριθεί στον κατάλληλο χρόνο σε συνάρτηση με δύο στοιχεία, το πολιτικό κλίμα της συγκυρίας και τις ασκούμενες πολιτικές. Οφείλω, βέβαια, να πω ότι δεν ετέθη ως προαπαιτούμενο, ούτε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι τέτοιο».