«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τη «ρήτρα αξιόμαχου» που προβλέπει το νέο πολυνομοσχέδιο, καθώς αναγνωρίζει και εγγυάται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με αυτό τον τρόπο, τονίζει ο υπουργός, οι προσαρμογές που προκύπτουν για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ταμείων των Σωμάτων Ασφαλείας θα γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, συνεχίζει ο υπουργός, το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος, διατηρεί στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας του, παραμένοντας υπό την εποπτεία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ ο συντελεστής βιωσιμότητας διασφαλίζει ότι οι νέες γενιές των στελεχών του Σώματος θα λαμβάνουν απρόσκοπτα τις παροχές του.

«Κυρίαρχος στόχος μας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι η προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, που θα έχουν όμως ως βασικό και κύριο κριτήριο τη διατήρηση του πολύπλευρου έργου των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, προς όφελος όλης της κοινωνίας», καταλήγει ο κ. Βαρβιτσιώτης.