Πολυήμερη και κουραστική ήταν η επιστροφή του Μανώλη Γλέζου από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα, καθώς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετακινηθεί με αεροπλάνο, οπότε και επέστρεψε με αυτοκίνητο και πλοίο.

Η ταλαιπωρία του ταξιδιού φαίνεται όμως πως δεν τον πτοεί. Γι’ αυτό και όπως είχε πει για τον ευρωβουλευτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρένας Δούρου, με θέμα τον Μ. Γλέζο), «ο Γλέζος είναι ο Γλέζος. Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, πεισματάρης, αποφασιστικός και μαχητικός αλλά ταυτόχρονα και γήινος, προσιτός, ανοιχτός» και για το ταξίδι ειδικότερα, «είναι ικανός να πάει (σ.σ. στις Βρυξέλλες) και με ποδήλατο, αλλά είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να το καταφέρει».

Πάντως, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς με απήχηση και πέραν αυτής, αν και κουρασμένος από την επιστροφή, το πρώτο που έκανε, ήταν να επισκεφθεί αμέσως την παλαιστινιακή πρεσβεία, με σκοπό να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Σημειώνεται ότι ο Μανώλης Γλέζος και προεκλογικά είχε δηλώσει ότι θα μετακινείται στις Βρυξέλλες με αυτοκίνητο, επειδή δεν μπορεί τις πτήσεις…