Μία μάχη που παραπέμπει περισσότερο στην πενταετία 2004-2009 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το απόγευμα της Τρίτης, με αφορμή τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου και το έλλειμμα. Συγκεκριμένα ΠΑΣΟΚ και η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ έχουν ξεθάψει το τόμαχοκ του πολέμου με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και εκατέρωθεν κατηγορίες.

Η νέα κόντρα, για την οποία εκφράζονται φόβοι μη γενικευθεί, συμπαρασύροντας σε νέους ισχυρούς τριγμούς τον κυβερνητικό συνασπισμό, έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης κυβερνητικής κρίσης με αφορμή την αξιολόγηση και τη δέσμευση της χώρας για 6.500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014, για την οποία το ΠΑΣΟΚ ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και χρειάστηκε η πυροσβεστική παρέμβαση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος εγκάλεσε το κόμμα της συγκυβέρνησης για «μαγείρεμα» των ελλειμμάτων της ελληνικής οικονομίας, ώστε να μπει η χώρα στο μνημόνιο, μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Το γάντι που πέταξε ο πρώην κραταιός υπουργός του Κώστα Καραμανλή σήκωσε από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας, σημειώνοντας σε δήλωσή του ότι «κάποιοι επιμένουν να παραχαράσσουν την αλήθεια σχετικά με τις ευθύνες τους για τα Greek Statistics και για την τραγική κατάσταση που έφεραν την οικονομία με αποτέλεσμα την αναγκαστική είσοδο της χώρας στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής».

Μετά την ανακοίνωση του Παναγιώτη Ρήγα, ο Προκόπης Παυλόπουλος επανήλθε εγκαλώντας το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου για εσκεμμένη παραποίηση των στατιστικών στοιχείων, «επικαιροποιώντας» μια εξαιρετικά άβολη συζήτηση για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

«Δεν θα περίμενε κανείς αποδοκιμασία –και πολύ περισσότερο συγγνώμη- από τον κ. Ρήγα και το ΠΑΣΟΚ για τα «έργα και τις ημέρες» του κ. Α. Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ κατά την εποχή του. Άλλωστε το «φούσκωμα» του ελλείμματος, για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, είναι προϊόν «αγαστής» συνεργασίας τους και «φυσική συνέχεια» του αλήστου μνήμης “λεφτά υπάρχουν” του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, που μας οδήγησαν στον εφιάλτη των “Μνημονίων”. Όσο για την “παραχάραξη της αλήθειας”, ο κ. Ρήγας μάλλον δεν θέλει να συνειδητοποιήσει το νόημα της λαϊκής ετυμηγορίας για το ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή έχει πια επανειλημμένως εκφρασθεί, αποδίδοντας έτσι με αδιάσειστο δημοκρατικό τεκμήριο τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα. Γι’ αυτό και κάθε άλλη απάντηση περιττεύει» τόνισε σε νέα ανακοίνωσή του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Σημειώνεται πάντως ότι για την νέα ενδοκυβερνητική κόντρα που ξέσπασε, το Μαξίμου δεν προέβη σε κάποια τοποθέτηση, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για κρίση που επιχειρείται να εκτονωθεί εν τη γενέσει της για να αποφευχθούν τυχόν «ατυχήματα».