Τρεις ημέρες μετά το άρθρο παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο ο ίδιος επισημοποίησε το άνοιγμα που επιχειρεί η Κουμουνδούρου προς το κέντρο για τη δημιουργία της δυναμικής ενός κυβερνητικού συνασπισμού με επίκεντρο το ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντώνται την Πέμπτη στο πρώτο επίσημο τετ α τετ των δύο κομμάτων.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας, ενώ της ΔΗΜΑΡ ο γραμματέας της Αγίου Κωνσταντίνου Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο διάλογος με την Αγίου Κωνσταντίνου για το ΣΥΡΙΖΑ είναι κομβικής σημασίας, παρά τα εξαιρετικά μικρά ποσοστά, τα οποία έλαβε η πρώτη στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Και αυτό διότι η Δημοκρατική Αριστερά διατηρεί ακόμα 11 βουλευτές στο Κοινοβούλιο, οι οποίοι μπορούν να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα η Δημοκρατική Αριστερά, έχοντας ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και με το ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, καλείται σύντομα να «επιλέξει» με ποιο στρατόπεδο θα συστρατευθεί, καθώς το ζήτημα της προεδρικής εκλογής έχει τεθεί ως «προαπαιτούμενο» και από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην προσπάθεια δημιουργίας ενός στιβαρού μπλοκ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό με πολιορκητικό κριό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.