Θέματα που αφορούν το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, αλλά και την γενικότερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή συζήτησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β .

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η ελληνική πολιτεία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας και σημείωσε ότι οι «εξελίξεις στη Μέση Ανατολή απασχολούν την ελληνική κυβέρνηση».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο σχολείο του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια και οι αποσπάσεις κληρικών από την Ελλάδα στο Πατριαρχείο προκειμένου να στελεχώσουν ορθόδοξες εκκλησίες στην Αφρική.

Συζητήθηκε επίσης η αξιοποίηση κτιρίου του Πατριαρχείου στην Άνω Κυψέλη για να λειτουργήσει στον εν λόγω χώρο σχολείο για φτωχές οικογένειες και μετανάστες.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ ευχαρίστησε τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδο, και την ελληνική κυβέρνηση για τη δωρεά κτιρίου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Πατριαρχικό Μέγαρο.