Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπάν, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα, την παρέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης ώστε να επιτραπεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επιδότηση επιτοκίου για ήδη ληφθέντα δάνεια από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Ο Γάλλος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο με 30 εκατ. ευρώ, κυρίως για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων με ίδια κεφάλαια.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι άμεσα θα ξεκινήσει η συζήτηση των τεχνικών όρων για τη συμμετοχή της Γαλλίας στο Επενδυτικό Ταμείο για να υπάρξει το μέγιστο αποτέλεσμα στον συντομότερο χρόνο για την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Απαραίτητη είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών στην ΕΕ, σημείωσε ο Γάλλος αξιωματούχος και συμπλήρωσε ότι πέρα από τις εθνικές πολιτικές πρέπει να αναμορφωθεί η σχετική πολιτική, συνολικά, από την ΕΕ, ενώ σημείωσε ότι άκουσε με προσοχή την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης και σχολίασε ότι πρέπει να υπάρξουν κάποια μέτρα έως ότου ληφθούν αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη μείωση των επιτοκίων στα δάνεια των μικρομεσαίων.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και την αναπροσαρμογή της ΕΕ», είπε ο ίδιος και σχετικά με την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για το Επενδυτικό Ταμείο εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα λάβει ευρεία υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους και φορείς, αλλά και από εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα.