Ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής , ο οποίος αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α αρνήθηκε την κατηγορία για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ,ενώ σε δηλώσεις του την ώρα που αποχωρούσε από το Εφετείο επανέλαβε όσα είχε πει και στη βουλή ότι δηλαδή υπήρχε κρυφή ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος «πολύ καλή και άψογη» ενώ τόνισε ότι « είχαμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα εναντίον μου».

Ερωτηθείς, αν γνώριζε για εγκληματική δραστηριότητα άλλων προσώπων της Χρυσής Αυγής απάντησε «δεν είχα δει για εγκληματικές πράξεις στη Βουλή. ότι είχα πει αναφερόταν σε στοιχεία που υπάρχουν μέσα στη δικογραφία.»

Σύμφωνα με πληροφορίες , το σκεπτικό των δικαστικών λειτουργών για την απόφαση είναι ότι αφέθηκε ελεύθερος λόγω της τυπικής και ουσιαστικής ανεξαρτητοποίησης, ενώ κρίθηκε ότι δεν είναι επικίνδυνος για διάπραξη νέων αδικημάτων.