Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του πως η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, υπογραμμίζοντας η ΝΔ είναι εκείνη που θα διαπραγματευτεί και θα φέρει σε πέρας το ζήτημα του χρέους

Μιλώντας το Σάββατο στη ΝΕΡΙΤ, η κ. Βούλτεψη κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «σχοινοβασίες», σημειώνοντας ότι προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ Ευρώπης και εσωτερικού μετώπου.«Είναι ένα εκκρεμές που πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσει», τόνισε.

Μάλιστα κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως φέρνει το παράδειγμα του εμφυλίου λέγοντας «go back» σε τουρίστες ή επενδυτές.

Αναφερόμενης στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις διαθεσιμότητες στα ΑΕΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα βρεθεί οπωσδήποτε λύση στις διαφωνίες. «Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι δημιουργείται πρόβλημα στη χώρα από ένα ζήτημα που αφορά μια διαφωνία», σημείωσε.

Η κ. Βούλτεψη, χαρακτήρισε μάλιστα ως «πολύ λογικό» να μη θέλει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος να μη βάλει την υπογραφή του σε απολύσεις πριν καλά καλά φτάσουν τα ΦΕΚ με τις εξουσιοδοτήσεις των αρμοδιοτήτων του.

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα αστυνομικής βίας κατά των καθαριστριών, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε πως τα περιστατικά αυτά είναι ελάχιστα σε σχέση με τους δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς που αξιοποιήθηκαν σε περισσότερες από 20.000 διαδηλώσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Είναι φανερό ότι θα ξεφύγει κάτι και θα υπάρξει και ένα περιστατικό που θα μας βλάπτει», τόνισε η κ. Βούλτεψη.