Την πεποίθησή του ότι μέχρι αύριο θα έχει λυθεί το ζήτημα των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να περάσουν στην κινητικότητα εξέφρασε ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σήμερα στον Real FM.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, θα μιλήσει σήμερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και μέχρι αύριο το θέμα θα έχει λυθεί.

Ο υπουργός Παιδείας άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν απολύσεις, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε καταψηφίσει το συγκεκριμένο μέτρο, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει και καμία δυνατότητα για παροχές, με δεδομένο τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν περίμενε ότι θα προταθεί για το υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας, όμως, ότι δέχθηκε μετά από συζήτηση που είχε τόσο με τον κ. Σαμαρά όσο και με τον κ. Βενιζέλο.

Αναφερόμενος στο έργο του στο υπουργείο Παιδείας, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η βελτίωση της Παιδείας, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής βιβλίων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευσης, τα οποία δεν είναι κατανοητά στους μαθητές.

Ακόμη, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι θα υπάρξει ενίσχυση της διδασκαλίας – ενημέρωσης των μαθητών για θέματα όπως αυτά των ναρκωτικών, της σεξουαλικής εκπαίδευσης αλλά και της αισθητικής.

Σχετικά με την Κεντροαριστερά, ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι εντός του Ιουνίου θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ουσιαστική διεύρυνσή της, υποστηρίζοντας ότι μπορούν να υπάρξουν συμφωνίες με Δημοκρατική Αριστερά και Ποτάμι, ακόμη και εάν το δεύτερο έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να ενταχθεί στην συγκεκριμένη «πολιτική» ομάδα.