Η Ευαγγελία Καλλινίκου είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος που εξελέγη στη Γαύδο. Κατοικεί στο νησί μόνιμα, όπως λέει στο newsbeast.gr, από το 2006 ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο δραστηριοποιείται με τα κοινά ως αντιδήμαρχος του νησιού. Μόνο που εδώ και λίγες ημέρες, μετά τις κάλπες της 18ης Μαΐου, που την ανέδειξαν δήμαρχο οι αρμοδιότητές της αυξάνονται.

Ρεπορτάζ: Βάσω Ασμανίδου

«Δουλειά και πάλι δουλειά, αυτό είναι το μότο μας για μια καλύτερη Γαύδο», αναφέρει η κ. Καλλινίκου. Δεν την πειράζει άλλωστε να δραστηριοποιείται. Κι αυτό το έχει αποδείξει με τη συμμετοχή σε κοινωνικά κινήματα στα Χανιά από τα μαθητικά της χρόνια αλλά και μέσα από ομάδες που δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

«Συμμετέχω στον καλλικρατικό δήμο από το 2011. Ελπίζουμε πλέον ότι μέχρι το 2015 θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο στο νησί με το πρόβλημα του νερού», λέει προσθέτοντας ότι «μας ενδιαφέρει να ασχοληθούμε με τον πρωτογενή τομέα του νησιού, την ανάπτυξη του τουρισμού και πολλά ακόμη θετικά που έχει το νησί μας. Όμως, όλα αυτά θα επιτευχθούν μέσα από σκληρή δουλειά».

Η κ. Καλλινίκου που εξελέγη στο νοτιότερο δήμο της Ευρώπης ήταν φυσικό να ικανοποιηθεί με το αποτέλεσμα των εκλογών ενώ μόνο τυχαίο χαρακτηρίζει το γεγονός ότι η αντίπαλός της ήταν γυναίκα.

Ποια είναι η νέα δήμαρχος Γαύδου
Η Ευαγγελία Καλλινίκου είναι κεραμοποιός που κατοικεί στο νησί από το 2006. Από το 2011 μετέχει στα κοινά ως αντιδήμαρχος.

Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετείχε στα κοινωνικά ζητήματα των Χανίων, πήρε μέρος σε περιβαλλοντικά και πολιτικά θέματα ενώ έχει εργαστεί ως οδηγός ορειβασίας αλλά και σε διάφορα τμήματα δημοσίων σχέσεων σε τουριστικά γραφεία.

Όμως, εδώ και αρκετά χρόνια την κέρδισε η κεραμεική και έχει τη δική της επιχείρηση στο νησί. Από την εποχή μάλιστα που μετακόμισε εκεί, ήθελε να αναδείξει τα προτερήματα της Γαύδου. Γι’ αυτό και το 2011 αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά.

Και η προσφορά της, όπως λένε όσοι την ξέρουν, αναγνωρίστηκε γι’ αυτό οι κάτοικοι του νησιού την ανέδειξαν δήμαρχο με πέντε ψήφους διαφορά από την αντίπαλό της, Σοφία Τσιριντάνη. Συγκεκριμένα, η νέα δήμαρχος της Γαύδου έλαβε 71 ψήφους με ποσοστό 51,82% και κέρδισε το δήμο με το συνδυασμό «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου». «Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε για να αλλάξει μορφή το νησί μας», καταλήγει.