Με κεντρική ομιλία το βράδυ της Παρασκευής στην Ιόνια Ακαδημία της Κέρκυρας θα ολοκληρώσει την προεκλογική της εκστρατεία η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων νήσων κ. Α. Γκερέκου .

Επιμένοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας η κ.Γκερέκου σε συνέντευξη της επισημαίνει ότι η δική της εμπειρία στον τομέα του τουρισμού αλλά και το εξειδικευμένο επιτελείο της έχουν όχι μόνο τη θέληση αλλά και τη γνώση να αντλήσουν πρόσθετη χρηματοδότηση για την Περιφέρεια από προγράμματα εκτός ΕΣΠΑ.

Μίλησε μάλιστα για μια ομάδα τεχνοκρατών που θα δουλέψουν εθελοντικά στο πλευρό της για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς συγκεκριμένων και στοχευμένων παρεμβάσεων.

Επισήμανε την εμπειρία της στην κεντρική πολιτική σκηνής που θεωρεί πολύτιμη για την επίλυση θεμάτων της Περιφέρειας σε κεντρικό επίπεδο καθώς και στη γνώση του Τουρισμού που είναι και θα παραμείνει, όπως είπε, ο πυλώνας της οικονομίας των νησιών.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη θητεία της ως υφυπουργού Τουρισμού, κατά την οποία τόνισε ότι, παρ’ ότι σύντομη, χαρακτηρίστηκε από, πρωτοβουλίες, όπως η δρομολόγηση της άρσης του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, η πολλαπλή βίζα για τους Ρώσους τουρίστες και το σχέδιο νόμου για τα υδροπλάνα.