Την πεποίθησή του ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν την τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και θα την υπερψηφίσουν στις εκλογές εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με δήλωσή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Απαντώντας στην ερώτηση τι προβλέπει για τις εκλογές απαντά: «Πιστεύω ότι ο κόσμος θα εκτιμήσει την επιτυχία της κυβέρνησης, το γεγονός ότι υπάρχει διεθνής αποδοχή για την επιτυχία αυτή και τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται από’ δω και πέρα». Πιστεύει επίσης πως η οργή και η αγανάκτηση δεν είναι καλοί σύμβουλοι για τους ψηφοφόρους. «Η οργισμένη ψήφος είναι ενάντια στα συμφέροντα του πολίτη και πιστεύω ότι πολλοί θα το ξανασκεφτούν και θα ψηφίσουν με βάση το συμφέρον τους και το καλό της χώρας. Ο καθένας θα ψηφίσει με βάση ποιο κόμμα του ανοίγει μια προοπτική για το μέλλον και όχι με βάση την οργή του», συμπληρώνει.

«Προτεραιότητά μας πλέον», συνεχίζει, «είναι η ανάπτυξη και αυτή είναι που ανοίγει προοπτική σε όλους τους πολίτες». «Μοχλός ανάπτυξης», υποστηρίζει, « θα είναι και οι αποκρατικοποιήσεις που θα επιταχυνθούν» αλλά και οι εξαγωγές. «Ιδιωτικοποιήσεις και εξαγωγές θα φέρουν ανάπτυξη», λέει.

Για το ενδεχόμενο μείωσης φόρων στο κοντινό μέλλον ο κ. Στουρνάρας σημειώνει πως «υπάρχουν προοπτικές μόνο στο βαθμό που ξεπερνάμε κάθε φορά τα όρια των δημοσιονομικών στόχων. Όπως τώρα που επειδή ξεπεράσαμε το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα μπορέσαμε να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές».

Για τη μετακίνησή του στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τέλος, λέει πως δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση. «Όταν είσαι σε ένα δημόσιο πόστο είσαι στα χέρια του πρωθυπουργού. Εκείνος αποφασίζει ποιος θα πάει πού. Εμένα δεν μου έχει πει τίποτα ο πρωθυπουργός.