Κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές αποφάσισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας -καθώς είδαν ότι έχουν αρκετά κοινά σημεία- και την ανακοίνωσαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Η μάχη είναι εδώ, η μάχη είμαστε εμείς. Όχι στην αποχή» τόνισε αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης. «Οι Οικολόγοι Πράσινοι λέμε ότι πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη τώρα, αλλιώς οι συνέπειες θα είναι δυσάρεστες. Η σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου θα επηρεάσει καθοριστικά τη ζωή μας», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε επίσης στις μάχες που έδωσαν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο σε μείζονα θέματα, όπως το ζήτημα των σπόρων και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και σημείωσε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις για τη χώρα και την Ευρώπη. Για την καμπάνια των Οικολόγων Πράσινων, είπε ότι «αναδεικνύει πρόσωπα και όχι προσωπεία».
Όσον αφορά στη συνεργασία με το «Κόμμα Πειρατών Ελλάδας» δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά κοινά προγραμματικά σημεία και ότι ήδη ανήκουν στην ίδια ευρωκοινοβουλευτική ομάδα.

Ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του «Κόμματος Πειρατών Ελλάδας» , Θανάσης Γούναρης, τόνισε από την πλευρά του ότι υπάρχουν κοινές οπτικές με τους Οικολόγους Πράσινους σε επίπεδο ευρωπαϊκού προγράμματος.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι από κάθε κόμμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν και δύο υποψήφιοι από το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας.