«Το Ποτάμι δεν έρχεται για να κάνει ξανά πρωθυπουργό τον Σαμαρά, ούτε να κάνει πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Το Ποτάμι έρχεται για να πείσει μερικούς ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας παράλληλα ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποφασίσει ποιες συνεργασίες πρέπει να γίνουν.

Μιλώντας την Τετάρτη στο Βήμα FM, ο επικεφαλής του «Ποταμιού», επανέλαβε ότι, έχοντας ζήσει από μέσα τους πολιτικούς, δεν νιώθει κανένα δέος απέναντι στο πολιτικό σύστημα.

Υποστήριξε ακόμη ότι η προεκλογική καμπάνια του «Ποταμιού» γίνεται «χειροποίητα» και με ελάχιστα έξοδα. «Γεννήθηκε ξανά η έννοια του εθελοντή στα κόμματα. Δεν έχουμε διαφημιστική εταιρεία και δεν δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να βγάλει τα συνθήματά μας για εμάς. Να σκεφτείτε, αντί για εκλογικά κέντρα θα στήσουμε σκηνές τις οποίες αγοράσαμε με 63 ευρώ τη μία. Έτσι δεν θα δώσουμε τα 70.000 ευρώ για εκλογικά κέντρα που θα έπρεπε να δώσουμε για όλη την Ελλάδα, θα δώσουμε 3.000», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι τα κόμματα δεν θα έπρεπε να πάρουν προεκλογική επιχορήγηση.

«Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος αποφάσισαν να δώσουν επτά εκατομμύρια στα κόμματα για τις εκλογές. Τα δύο μεγάλα κόμματα παίρνουν αυτή τη στιγμή εκατομμύρια για να διεξάγουν έναν προεκλογικό αγώνα. Δεν υπάρχει κανένας. Αυτά τα λεφτά αντιστοιχούν σε 15.000 επιδόματα. Πρέπει να αποφασίσουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας».

Ο κ. Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι οι πρώτες σκέψεις για να ασχοληθεί με την πολιτική έγιναν το καλοκαίρι, αν και στο παρελθόν του είχε γίνει ανάλογη πρόταση. «Δεν μπήκα στην πολιτική για να βγάλω λεφτά. Όταν είσαι στα 50 σου και αφήνεις ένα επάγγελμα που σου δίνει λεφτά, δεν φεύγεις. Αν ήθελα να βγάλω λεφτά, θα έμενα στη δημοσιογραφία».

Διευκρίνισε ακόμη ότι ποτέ δεν ήταν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Όπως ανέφερε, έχει υποστηρίξει με άρθρα του, ορισμένες πολιτικές του πρώην πρωθυπουργού για παράδειγμα για τις μειονότητες, τους μετανάστες και τη διαφάνεια, ωστόσο σε άλλα ήταν επικριτικός.