Να στηριχθεί η καινοτομία, αλλά και οι μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις «ζήτησε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας πως πρόκειται για κάτι αναγκαίο προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Είναι δεδομένο ότι η προσπάθεια προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια έχει φέρει αποτελέσματα, αλλά είναι επίσης δεδομένο η ανάγκη πια να στηρίξουμε την καινοτομία, όπως επίσης τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας, γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας». Αυτό τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη ημερίδας, που διοργάνωσε το υπουργείο, με θέμα την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση 2014-2016, που διεξήχθη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής για την ανοιχτή διακυβέρνηση, στην οποία εντάσσεται και ο διαγωνισμός «Open Data Hackathon», όπου «οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ανοιχτά δημόσια δεδομένα, προκειμένου να αναπτύξουν εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, που συμβάλλουν στην παραγωγή και μεταφορά γνώσης».

Παράλληλα, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τις συμμετοχές στον διαγωνισμό και επισήμανε πως «αποτελούν τρανταχτή απόδειξη ότι οι πρωτοβουλίες για την ανοιχτή διακυβέρνηση και τα ανοιχτά δεδομένα μπορούν να δώσουν τεράστια ώθηση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα».

Τέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι «οι προτάσεις όλων όσοι συμμετείχαν αποτελούν απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε με γοργά βήματα στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κράτους και την ενίσχυση της συμμετοχικής διακυβέρνησης».