Για αποκλεισμό του συνασπισμού «Γέφυρες» από τα ΜΜΕ, με ευθύνη της κυβέρνησης και της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής, κάνουν λόγο οι πρόεδροι της Δημιουργίας Ξανά και της Δράσης κ.κ. Θάνος Τζήμερος και Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσαν οι δύο πολιτικοί, δηλώνουν ότι σκοπεύουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να ακυρώσουν τις «αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις».

«Κατά παράβαση της αρχής της αναλογικής ισότητας που προβλέπεται στο Σύνταγμα και κατά παράβαση της απόφασης 3427/2010 της ολομέλειας του ΣτΕ που εκδόθηκε μετά από αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η Δράση, η διακομματική επιτροπή των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, πρωτοστατούσας της κυβέρνησης, αποκλείουν το συνασπισμό “Γέφυρες” (Δράση και Δημιουργία, ξανά!) από το 80% της εκλογικής διανομής ραδιοτηλεοπτικού χρόνου, μολονότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές ο συνασπισμός αναδείχθηκε πρώτο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, ενώ η Δράση συμμετέχει στις ευρωεκλογές από το 2009», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Κατόπιν αυτών θα προσφύγουμε αύριο στη δικαιοσύνη για να ακυρώσουμε για μια ακόμη φορά τις παράνομες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις κυβέρνησης και λοιπών κομμάτων του πελατειακού τόξου, που περιφρονούν τη λειτουργία της δημοκρατίας και στραγγαλίζουν τον πολιτικό ανταγωνισμό», καταλήγει η ανακοίνωση των πολιτικών.