Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα έχει αρνητικά αποτελέσματα στον ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε και την πεποίθηση πως το αποτέλεσμα των εκλογών δε θα δημιουργήσει κυβερνητικές τριβές εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega το πρωί της Κυριακής, είπε: «Το βράδυ των εκλογών θα υπάρχει η απόλυτη διάψευση της στρατηγικής εφόδου. Ο κόσμος θέλει σταθερότητα».

Ωστόσο, έριξε το μπαλάκι στους ψηφοφόρους: «Αν η επιλογή του κόσμου είναι να κινδυνεύσει, θα κινδυνεύσει και η κυβερνητική σταθερότητα».

Αναφορικά με τη φθορά της κυβέρνησης, τόνισε τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ μοιράζεται δυσανάλογα το κόστος των κυβερνητικών μέτρων. Δεν μπορεί κανείς να σηκώνει άνισα βάρη. Ας έρθουν οι φρέσκες δυνάμεις, οι φρέσκοι άνθρωποι, οι νέοι και άφθαρτοι να μας πουν τι θα γίνει».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι «αν δε γίνονταν πρόωρες βουλευτικές εκλογές το 2009, τα μέτρα που πάρθηκαν, θα παίρνονταν ούτε ή άλλως και θα υπήρχαν ούτως ή άλλως, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, διότι κανείς δε δανείζει χωρίς ανταλλάγματα».