Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε δήλωσή του με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, υπογράμμισε πως, «η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η διαμόρφωση ενός πλαισίου προστασίας των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι σήμερα ανάγκη επιτακτική».

Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τον κόσμο της εργασίας και τη νέα γενιά αντιμέτωπους με πολιτικές που τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και εκτινάσσουν την ανεργία σε επίπεδα εφιαλτικά.

«Πρέπει να αποκρουσθούν όσα αρνητικά έχουν προαναγγελθεί για τα εργασιακά δικαιώματα, όπως η εισαγωγή του λοκ-άουτ ή η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Οι εξελίξεις αυτές αν δεν αποτραπούν, θα αποδομήσουν οριστικά το ήδη αποσαθρωμένο εργασιακό τοπίο», καταλήγει στην δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης συνατήθηκε με τους πρόεδρους παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών και δήλωσε ότι απαιτείται να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τον κλάδο και να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.