«Η συνταγματική αναθεώρηση δεν πρέπει να μετατραπεί σε προεκλογικό παιχνίδι, καθώς είναι ένα πολύ σοβαρό εργαλείο αναθεώρησης των θεσμών του κράτους και της κοινωνίας των πολιτών». Αυτό δήλωσε, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σημειώνοντας ότι «δεν νοείται να γυρίσουμε στην εποχή της πλατείας Κλαυθμώνος».

Πρόσθεσε δε ότι «είναι αδιανόητο να διασπείρεται ο φόβος στους δημόσιους υπάλληλους. Όμως δεν μπορούμε να μείνουμε και στην άλλη άκρη, όπου κανείς ποτέ δεν τιμωρούνταν ή δεν έφευγε από το Δημόσιο ακόμα και αν ήταν επίορκος».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου επισήμανε, επίσης, ότι «σε καμιά χώρα της Ευρώπης, ακόμα και σε αυτές που κυβερνώνται επί σειρά ετών από νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, το Δημόσιο δεν λειτουργεί με την απόλυτη πρακτική “φεύγεις-μένεις”. Χρειάζεται μεν να μπει ένα τέλος στις νοοτροπίες εσαεί βολέματος, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε και ένα κράτος που λειτουργεί με όρους ιδιωτικού τομέα». Για το θέμα αυτό τόνισε χαρακτηριστικά: «Σηκώνω το γάντι που πετάει η Νέα Δημοκρατία, αλλά το κάνω με έναν τρόπο που θα διασφαλίζεται η συνέχεια του κράτους».

Η υφυπουργός επανέλαβε ότι «οι απολύσεις και οι αποχωρήσεις στο Δημόσιο μπορεί και πρέπει να επέρχονται, είτε λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων είτε λόγω κατάργησης οργανικών θέσεων όπως ισχύει σήμερα», για να διευκρινίσει, ωστόσο, ότι «εάν ένας υπάλληλος που του έχουν προσφερθεί ευκαιρίες και κίνητρα για επιμόρφωση και βελτίωση των δεξιοτήτων του δεν αποδίδει σε επανειλημμένη αξιολόγηση, τότε θα πρέπει να αποχωρεί από το Δημόσιο».