Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής σε συνέντευξή του είπε-απάντησε σε διάφορα πράγματα που απασχολούν τους πολίτες καθημερινά. Τα βασικά σημεία σχετικά με την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας, όπως παρουσιάστηκαν στην Free Sunday είναι τα παρακάτω:

«Το πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας είναι μεγάλο και σύνθετο γιατί πίσω από το «πρόβλημα στο κέντρο» υπάρχουν άνθρωποι, δυστυχία, αγωνίες αλλά και όνειρα. Ήδη υπάρχει συνεργασία όλων των συναρμόδιων Υπουργείων γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, το θέμα δεν αφορά μόνο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θέλω όμως να τονίσω ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Από την πλευρά μου, θα κάνω ό,τι είναι δυνατό. Οι αλλοδαποί οφείλουν να σεβαστούν την Αθήνα, την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι μια περιοχή επιβαρυμένη αλλά δεν είναι γκέτο. Δεν έχουμε το δικαίωμα να επιτρέψουμε να γίνει γκέτο στην Αθήνα. Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι παρούσα για να εφαρμόσει τους νόμους του ελληνικού κράτους. Για να αντιμετωπίσει τη βία και την εγκληματικότητα, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και επιπλέον, θα είναι παρούσα για να μην επιτρέψει την καλλιέργεια του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που επιχειρούν ορισμένοι με συστηματικό τρόπο.

Η ασφάλεια είναι δικαίωμα για κάθε πολίτη. Όπως είναι δικαίωμα η απαίτηση για προστασία της περιουσίας, της οικονομικής δραστηριότητας και της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων.»